З початку року вінничани сплатили понад 778 млн грн єдиного податку

Впродовж січня-вересня 2018 року платники Вінниччини, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували 778 млн 355,4 тис.грн єдиного податку. При цьому всі ці кошти поповнили місцевий бюджет.

Про це говорить начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський та зауважує, що індикативні показники перевиконано на 17,3% або на 115 млн грн. Поряд із цим, проти минулорічного загальна сума єдиного податку зросла на 23,5%. Таким чином, лише за рахунок цього місцеві громади зможуть використати на свої потреби на 148,1 млн грн більше ніж за дев’ять місяців 2017 року.

За словами посадовця, близько 63 відсотків із загальної суми, перерахованого впродовж січня-вересня єдиного податку, або більш ніж 488 млн грн  сплатили фізичні особи-спрощенці. На долю юридичних осіб – платників єдиного податку припадає понад 290,3 млн грн.

Додамо, серед лідерів бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів Вінниччини, єдиний податок є другим за розміром, поступаючись тільки податку на доходи фізичних осіб.




Переглядів: 1684
Поширень: 0

Останні новини