Працююча економіка: Вінниця взірець та драйвер індустріальних парків

Про економічний потенціал Вінницької області в умовах воєнного стану, її спроможність та адаптованості під умови війни, про розвиток та будівництво індустріальних парків, інвестиції розмовляли заступник голови Вінницької обласної Ради Дмитро Чаленко та ведучий проєкту «Рефлекторія» Іван Педорук на Радіо Місто над Бугом.

28 лютого відбувалась міжвідомча нарада за участі народних депутатів, представників місцевого самоврядування, органів виконавчої влади та бізнесу. На ній обговорювали та дискутували з приводу питання розвитку індустріальних парків та шляхи подолання проблем.

"На думку Дмитра Киселевського, драйверами розвитку індустріальних парків виступає місто Львів та Вінниця. Вінниця є взірцем, де працює 3 індустріальних парки, є працююці підприємства. Деякі підприємства будуються і є ще напрацювання на 4 парк. Є парк "UBC Group",  "Head Group", який будується і вони не зупинили виробництво, надпотужне підприємство світового масштабу. Не зважаючи на війну, яка йде у нашій країни, вони продовжують свій проєкт. Вінницький індустріальний парк, в якому планується розмістити багато підприємств та приватний індустріальний парк. Компанія хоче розвинути та залучити резедентів, які будуть працювати в цьому парку." - заявив в ефірі заступник голови Вінницької обласної Ради Дмитро Чаленко.

Усі податки спрямовані сьогодні на підтримку української армії, її оснащення таресурсне забезпечення. Паралельно також мають розвиватись й територіальні громади області. Це є головним викликом та перспективами 2023-го року.

«Навіть попри війну, економіка Вінницької області вийшла на мінімальний рівень зростання. Це говорить про якісний інвестиційно – індустріальний клімат в нашому регіоні, в тому числі – і для релокованих підприємств» - сказав в інтерв’ю проєкту «Рефлекторія» заступник голови Вінницької обласної Ради Дмитро Чаленко.



Переглядів: 1345
Поширень: 0

Останні новини