У Вінниці розпочав роботу дводенний Аграрний форум «AgroVin2018»

За переконанням організаторів,форум стане найбільшою подією центральної України у сфері агропромислового комплексу. Захід направлено на розвиток малого та середнього бізнесу у сфері АПК, обмін досвідом та інноваціями у сільському господарстві, популяризацію переробної галузі, поширення інформації про можливості експорту та інвестиційні програм для агробізнесу.

Одним з учасників форуму стали перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко та директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук.

«Аграрії сьогодні активно розглядають нові сорти, нові культури які можна вирощувати в нашому регіоні. Крім того, однією з тематик сьогоднішнього форуму є впровадження новітніх технологій, зокрема, в садівництві. Сьогоднішній форум дає можливість ознайомитись з новими сучасними тенденціями в аграрному секторі, в зерновому виробництві, тваринництві і садівництві. Також важливим є вивчення фінансово-кредитних інструментів, які пропонуються для аграріїв. Таким чином, ми хочемо поєднати фінансово-кредитні інструменти, які пропонують комерційні банки із державними програмами, які розроблені і запроваджені Урядом України. Зокрема, вперше в історії незалежної України, в бюджеті передбачена цільова дотація 5 млрд. грн. Така ж дотація закладена і в державний бюджет 2019 року. Таким чином ми популяризуємо фінансово-кредитні інструменти, аби наші аграрії стали більш конкурентоздатними на світових ринках», - зазначив на початку форуму Андрій Гижко.

Програмою форуму передбачено панельні дискусії та виступи від провідних фахівців України, а також презентацію державних програм підтримки агробізнесу від Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Крім того, темами обговорення стали інноваційне садівництво, кооперація та експорт, нововведення в сфері АПК, ринок землі, її оренда, продаж і купівля.

Розповідаючи про мету та особливості цьогорічного форуму, його організатор – керівник центру інформаційної підтримки бізнесу м.Вінниці, президент вінницького клубу ділових людей Надія Лисецька зазначила: «Вже вдруге ми організовуємо аграрний форум «AgroVin», адже агропромислова тема для нашого регіону є дуже актуальною. Аграрний сектор - це локомотив розвитку економіки України і найбільше джерело валютних надходжень до нашої держави. Сьогодні ми зібрали 350 учасників, хоча заявок було понад 500. Ми обирали кращих з кращих, від дрібних до великих господарств. Сьогодні ми будемо обговорювати такі теми, як інноваційне садівництво, нововведення в сільському господарстві, техніка та технології, а також гостре питання ринку землі, адже воно є болючим для наших аграріїв, ми маємо розуміти куди рухатись, і як в подальшому планувати розвиток підприємств».

Форум організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Вінниця, основаним на базі Вінницького Клубу Ділових Людей за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business.




Переглядів: 2836
Поширень: 1

Останні новини