На Вінниччині військова частина має відшкодувати 1,2 млн гривень за пошкоджений будинок

Нещодавно Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу у справі щодо пошкодження будинку через вибухи на калинівському арсеналі у 2017 році.

Попередне рішення, яке ухвалив районний суд Калинівки, залишено без змін: з військової частини стягнуто більше мільйона гривень матеріальної шкоди. Про це повідомили у пресслужбі Вінницького апеляційного суду. 

Під час апеляційного розгляду представник військової частини наполягав на скасуванні рішення суду першої інстанції та ухваленні нового, яким у задоволенні позову відмовити. Аргументував: суд неповно з’ясував обставини справи, а доказів, що шкоду заподіяли саме вибухи, немає. Натомість, власник пошкодженого вибухом будинку, доводив протилежне і просив залишити в силі рішення районного суду. 

У 2017 році вибухи боєприпасів на калинівському арсеналі пошкодили будинок у Мізяківській Слобідці Калинівського району: вибило вікна, веранда відділилася від хати, сам будинок розколовся. Нині він – не придатний для проживання. Вартість відновлювальних робіт оцінили у 1,2 мільйона гривень.

Вінницький апеляційний суд залишив рішення Калинівського районного суду без змін.

Фото: Пресслужба Вінницького апеляційного суду


Переглядів: 1800
Поширень: 1

Останні новини