У Вінниці через протест на Соборній зупинився громадський транспорт

 26 жовтня, після сесії Вінницької міської ради, о 12.20 годині мітингувальники вдруге перекрили рух транспорту по Соборній. Оскільки через центральну вулицю проходять майже всі трамвайні, тролейбусні та автобусні маршрути, громадський транспорт станом на 13.40  заблокований. Про це повідомляє сайт Вінниця.info.

Рух перекрили мешканці житлового комплексу «Європейський квартал», що на Старому місті. Напередодні ОСББ збирали групу для пікету через мобільні додатки. «В нас велика проблема з підключенням світла! Згідно з зроблених тех.умов при повній заселеності комплекса нам не буде вистачати кіловат поквартирно і на ліфти!!! Також під питанням, чи витримають ТП при такій нагрузці. Сьогоднішнє відключення світла – це не аварійне, готуйтесь до відключення світла щодня, можливо по 2 раза на день під таким же «предлогом» така практика була на НК», - зазначалось в повідомленні у Вайбері.

Як відомо, вранці мешканці новобудов прийшли під стіни міської ради, де паралельно проходили ще три мітинги. Варто відмітити, що люди, які протестували проти будівництва мийки і просили підтримати рішення про визнання котів частиною екоситеми міста, - стояли окремо. А жителі Старого міста – разом з представниками «Батьківщини», тому журналісти не відразу змогли визначити, що на площі чотири акції протесту.

Після сесії три групи мітингарів розійшлись, а жителі ЖК «Європейський квартал» залишились і буквально за кілька хвилин прийняли рішення перекрити Соборну. Після 15-хвилинного блокування руху транспорту люди перемістились в приміщення міської ради і вимагали зустрічі з представниками мерії, хоча не уточнювали з ким саме хочуть вести перемовини.

В холі міської ради окрім мешканців житлового комплексу, відвідувачів ЦНАП, правоохоронців і працівників мерії, були вінницькі ЗМІ та одна знімальна група, яка фіксувала події. Сучасна техніка привертала увагу місцевих журналістів, які не впізнали в них своїх колег. Хто «знімає кіно» про протести у Вінниці, не відомо.

Люди вдруге вийшли на Соборну і заблокували рух.

Станом на 13.40 годину рух транспорту на центральній вулиці перекритий. До протестувальників вийшли керівники департаменту енергетики транспорту та зв’язку та департаменту економіки.

Фото з cайту Вінниця.info


Вулиці: СОБОРНА

Переглядів: 5542
Поширень: 2

Останні новини