Мережею шириться фейкова інформація щодо гумдопомоги для евакуйованих з Херсонщини

У соціальних мережах поширюється інформація із закликами приносити  речі до автобусів, які нібито прямують з Херсона. У Вінницькій міській раді попереджають, що це фейк.

"Шановні вінничани!  Мережею шириться інформація, що до Вінниці прямують автобуси із евакуйованими людьми з Херсонщини, із закликом приносити гумдопомогу до окремих шкіл. Ця інформація не відповідає дійсності. Ні міська рада, ні профільні департаменти, ні Цілодобова варта такої інформації не мають," - повідомляють у Вінницькій міській раді.

Водночас, як зазначають у міськраді, Вінниця готова до прийому евакуйованих громадян. 

"Ми підготували приміщення для розміщення людей, які постраждали внаслідок теракту на Каховській ГЕС. Вони будуть забезпечені речами першої необхідності та харчуванням. Дякуємо всім вінничанам за небайдужість. Просимо довіряти перевіреним джерелам інформації та слідкувати за нашими повідомленнями у соціальних мережах та на сайті", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з вже дві фури із гуманітарною допомогою виїхали з Вінниці до Херсона. Вони навантажені речами першої необхідності для людей, які постраждали від затоплення після російського теракту на Каховській ГЕС.


Переглядів: 1364
Поширень: 0

Останні новини