Американська торговельна палата в Україні сприятиме залученню інвестицій у Вінницю

Сьогодні, 30 жовтня Вінницю відвідали члени Американської торговельної палати в Україні. В рамках бізнес-поїздки «Презентація інвестиційного потенціалу міста Вінниці» представники організації знайомилися із успішними бізнес-кейсами міста, економічним та туристичним потенціалом. Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що за останні чотири роки значно зріс інтерес інвесторів до України, завдяки налагодженню діалогу між бізнесом і владою. 

Взяв участь у зустрічі  з представниками Американської торговельної палати в Україні і міський голова Сергій Моргунов. Він зазначив, що для розвитку міста важливим є економічне зростання. Саме завдяки цьому створюються робочі місця, накопичується певний ресурс, зростають активності, пожвавлюється будівництво. Тому міська команда зацікавлена в організації якісного супроводження потенційних інвесторів та тісній співпраці з бізнесом.

«Те, що сьогодні налагоджено у Вінниці: транспорт, інфраструктура -  це є результат серйозної плідної і довготривалої роботи всієї нашої команди. Ми розпочали таку роботу у 2006-2007 році, коли міським головою був нинішній Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. На той час він розумів, що розвиток малого і середнього бізнесу  важливий для країни в цілому і для міста зокрема.  Наше місто чотири роки поспіль визнано найкомфортнішим містом для життя. І це не є оцінка експертів, а самих людей.  Якщо говорити про прозорість ведення бізнесу в місті, то в цьому році ми зайняли перше місце у рейтингу Regional Doing Business 2018. Для нас це відповідальність, тому що ми за рік зробили ряд заходів, щоб піднятись на цю сходинку. Маємо також позитивний рейтинг інвестиційної привабливості. Якщо говорити про рейтинги, то вони стимулюють нас до розвитку. Але без діалогу з бізнесом –  це не може відбуватись. І мені приємно бачити на цій зустрічі вінницьких бізнесменів, які активно розвивають свої компанії», - каже міський голова Сергій Моргунов.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що багато чув про Вінницю позитивного. І бізнес цінує кроки локальної влади щодо створення комфортного середовища. 

«Американська торговельна палата об’єднує понад 600 компаній і партнерів, які інвестують  в Україні.  Близько 30% - це американські компанії, решта - це великі міжнародні компанії, які інвестують, які надають робочі місця і платять податки. Вже 26 років Американська палата спостерігає, як розвивається бізнес, які умови для ведення бізнесу в Україні. І з впевненістю можу сказати, що за останні чотири роки стосунки між бізнесом і владою – найкращий діалог який був за чверть століття. Ми зараз бачимо, що компанії все більше дивляться на Україну як на напрямок їх інвестицій. 83% компаній, які працюють в Україні, бачать ріст бізнесу у 2018 році, і він буде продовжуватися.  Думаю інвестори і далі будуть продовжувати працювати. Ми багато чуємо про Вінницю позитивів, і думаю, що це оцінять інвестори, а наше завдання - доносити до них, що є можливість розвивати бізнес  у Вінниці», - зазначив  Андрій Гундер.

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко додав, що у Вінниці та регіоні є усі умови для розвитку громадян і бізнесу: «Прозорі офіси, які відзначають 10 річницю створення, - напевно, найкращий приклад в Україні, як потрібно надавати послуги для населення та бізнесу. Сьогодні розбудовується індустріальний парк нового покоління, який тягне за собою інновації. Майбутнє Вінниці за ноу-хау, яких ще не бачили в області та Україні», - додав Андрій Гижко

«Я вперше приїхала до Вінниці, хоч 25 років живу в Україні. Я буваю у тих містах, де ми інвестуємо. Я дуже багато чула про Вінницю і хочу ще більше дізнатися. Мене цікавить сильна економічна команда: мерія і обласна адміністрація разом працюють – це важливо, адже  все залежить від співпраці з бізнесом і владою. Ви досягли репутації, що Вінниця відкрита для бізнесу – це важливо», - відзначила співголова ради директорів Американської торговельної палати в Україні, співзасновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна

Заступник директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій (Ukraine Investment Promotion Office) при Прем'єр-Міністрі України Уляна Хром’як розповіла присутнім, що ще минулого року у Вінниці відкрили своє представництво.  За час  своєї роботи залишилася приємно задоволена співпрацею влади і бізнесу. 

«Ми не даремно вибрали Вінницю як наш один з пілотних регіонів для співпраці, і ми дуже задоволені цим. Я хотіла б подякувати за таку гарну та плідну співпрацю команді Вінниці. Це дуже важливо, коли дійсно місто співпрацює з областю, і це синергія, яка показує такі результати. Це є унікальний випадок в Україні, тому що не у всіх районах, на жаль, така плідна  і хороша співпраця між містом і областю.  У нас вже є перша успішна історія з містом Вінницею,  з великим інвестором, який з наступного року розпочне будівництво заводу в індустріальному парку. Цей інвестор, з яким ми зараз співпрацюємо, дивився декілька регіонів України, але в результаті все-таки команда у Вінниці спрацювала блискуче, і тому він зробив свій вибір у місті Вінниці.   Не думайте, що ми лобіюємо тільки Вінницю, це не так, насправді ми абсолютно відкриті до співпраці зі всіма, але така проактивність, і ця «домашня робота», і цей професіоналізм, який показує команда, дуже високо оцінює інвестор», - додала Уляна Хром’як.




Переглядів: 3187
Поширень: 0

Останні новини