У Вінниці через аукціон планується продати ще вісім земельних ділянок

Для наповнення бюджету Вінниці  департамент  земельних ресурсів міської ради провів роботу з пошуку вільних земельних ділянок, які можуть бути передані в оренду (власність) на підставі земельних торгів у формі аукціону. Рішенням сесії міської ради було доповнено їх перелік ще на вісьмома, які мають різне цільове призначення. Серед них – найбільша земельна ділянка, яка буде виставлятись на земельних торгах у Вінниці. Вона розташована на вул. Немирівське шосе,213, має площу 25 га та призначена для виробничих потреб.

Нормами Земельного кодексу України визначено, що продаж земельних ділянок комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах. Земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, (оренди) з учасником (переможцем) земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку в ході проведення торгів.

Міською радою сформовано перелік вільних земельних ділянок комунальної власності територіальної громади м. Вінниці, права на які можуть бути виставлені на земельні торги окремими лотами. Перелік розміщений на офіційному сайті за посиланням.

Вінницька міська рада рішенням 34-ї сесії 7скликання від 26.10.2018року  доповнила існуючий Перелік вільних земельних ділянок, які можуть бути передані в оренду (власність) на підставі земельних торгів у формі аукціону, та затвердила умови продажу прав на них щодо 8 земельних ділянок (додається).  Вони сформовані для передачі у власність (оренду) для потреб промисловості та комерційного використання.

Також затверджені умови продажу у власність на найбільшу земельну ділянку, яка буде виставлятись на земельних торгах в місті. Зазначена  ділянка площею 25 га розташована на вул. Немирівське шосе,213 і призначена для виробничих потреб.


Переглядів: 2817
Поширень: 0

Останні новини