Ошукував військових та цивільних: у Вінниці викрили псевдоволонтера

У Вінниці правоохоронці задокументували злочинні дії псевдоволонтера, який привласнював гроші військових та волонтерів, повідомляє Національна поліція.

Як зазначають у поліції, 23-річний раніше судимий житель Вінниці через соцмережі організував неіснуючі збори коштів на потреби Збройних Сил України, придбання військової амуніції, обладнання та техніки. Представляючись волонтером, підозрюваний ввів в оману військовослужбовців та цивільних, які збирали гроші на потреби армії.

Слідчі встановили, що правопорушник, представляючись волонтером, на власних сторінках у соціальних мережах розміщував публікації про збір коштів на потреби військових та придбання спорядження, різноманітного обладнання й техніки, а також публікував звіти про постачання такої допомоги.

При спілкуванні з військовослужбовцями та цивільними особами підозрюваний обіцяв продати та поставити бажаючим товари військового призначення. В подальшому, отримавши на свої рахунки грошові кошти, зловмисник товар не поставляв та припиняв подальше спілкування з потерпілими.

Своїми діями шахрай завдав збитків військовим та іншим громадянам на понад 77 тисяч гривень. Поліцейські перевіряють причетність чоловіка до інших злочинів. Молодику повідомили про підозру за фактом шахрайства.  За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Фото: Нацполіція Вінниччини


Теги: кримінал

Переглядів: 1132
Поширень: 0

Останні новини