Кращими спорстменами жовтня стали бронзові призери Юнацьких Оліпійських Ігор Дарина Плахотнюк і Олександр Мадей

31 жовтня, відбулося засідання виконкому відділення НОК України у Вінницькій області. На ньому визначали кращих атлетів місяця. Отже, кращими спортсменами жовтня на Вінниччині стали 15-річна Дарина Плохотнюк і 18-річний Олександр Мадей. Вони по традиції отримають грошові сертифікати відділення НОКУ, кожен на суму три тисячі гривень.

Юнацькі Олімпійські Ігри проходили в Буенос-Айресі (Аргентина) з 6 по 18 жовтня. Представники Вінниці Дарина Плохотнюк і Олександр Мадей здобули бронзові нагороди у спортивній акробатиці, в змаганнях змішаних пар, обидва – майстри спорту України.

Олександр Мадей у акробатиці з шести років. Його привели у спортшколу батьки, натхненні перемогами вінницької команди акробатів на чемпіонаті України і гарним виступом вінничан на чемпіонаті Європи.

Дарина Плохотнюк займається акробатикою вісім років, у змішаній парі з Олександром – вже сім років. Разом вони є багаторазовими чемпіонами України, чемпіонами та призерами міжнародних змагань, учасниками двох чемпіонатів світу та чемпіонату Європи.

Вінницьку пару підготували тренери Юрій Голяк і Галина Ковальчук. Акробати-олімпійці тренуються у обласній ДЮСШ зі складно-координаційних видів спорту. Відзначимо, що у спортивній акробатиці вперше розігрувалися нагороди у рамках Юнацьких Олімпіад. Тож наші спортсмени увійшли в історію.


Теги: Спорт


Переглядів: 4639
Поширень: 0

Останні новини