Дивилися на неймовірні зорі: Міжрегіональний координаційний гумштаб ініціював ще один захід для дітей

Літні канікули у самому розпалі, тож для хлопчиків та дівчат продовжують організовувати розваги в межах акції “Діти мають право на дитинство”. 18 липня малеча побувала у вінницькому планетарії та туристичній локації “Міні Вінниця”, де зібрані моделі історичних будівель нашого міста. Ініціатором дозвілля стала команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

“Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб займається великим обсягом роботи. Це підтримка людей, що постраждали внаслідок війни, допомога деокупованим територіям тощо. Важливою складовою є і робота з дітьми. Ми з початку літа організовуємо цікаве дозвілля для маленьких вінничан. У країні війна і ми маємо чимало втрат, тому робимо все можливе, щоб дитинство хлопчиків та дівчаток було сповнене цікавих пригод та позитивних емоцій. Це вже п’ятий захід, який відбувається в межах акції “Діти мають право на дитинство”. 150 діток з батьками долучилися до заходів у Центральному парку імені Леонтовича”, — сказав депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира.

Дивилися на зірки та прогулялися містом над Бугом у мініатюрі діти захисників та захисниць України, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, хлопчики та дівчатка з багатодітних сімей, а також діти-сироти/напівсироти.

Серед них і восьмирічний Сашко. Він прийшов на прогулянку з мамою Катериною Шаповаловою. Обоє вони – переселенці з Харкова. Жінка переконана, що такі заходи необхідні для дітей, які пережили війну.

“Дуже подобається, що зараз проводять такі заходи для діток, особливо для тих, які пережили війну. Ми приїхали з міста Харкова. Ми були в харківському планетарії і це вже другий похід сина в такий заклад. Вперше він був з дідусем в 3 роки. А взагалі йому дуже сильно сподобалася прогулянка та екскурсія. Дуже дякуємо місцевій владі за підтримку, нам дуже приємно”, — сказала Катерина Шаповалова.

Депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександр Мельник теж переконаний, що про дітей потрібно піклуватися та створювати для них належні умови.

“Вони повинні відволіктись від подій війни і дійсно мати дитинство, розважатися, сміятися, гратися та вчитися новим речам. Сподіваюся, сьогоднішній візит до планетарію був корисним та цікавим для наших учасників акції. Там була дуже насичена та яскрава програма, де мова йшла про сонячну систему та її зірку – Сонце”, — сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня теж відбувся культурний захід для наймолодших в межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Для хлопчиків і дівчаток організували похід до аквапарку "Маяк".



Переглядів: 1000
Поширень: 0

Останні новини