Мешканця Вінниччини, який у соцмережах виправдовував агресію рф, підозрюють у держзраді

Жителю Вінниччини, який відкрито користувався забороненою російською соцмережею «Однокласники» та виправдовував війну рф в Україні повідомлено про підозру.

Про це пишуть пресслужби Вінницької обласної прокуратури та УСБУ у Вінницькій області.

За даними слідства, у протиправній діяльності підозрюється 60-ти річний уродженець Молдови, мешканець м. Могилів-Подільський.

У своєму акаунті він публікував дописи із традиційними проросійськими наративами у підтримку т.зв. «очищення України від нацистів» та із глорифікацією дій представників ворожої армії. 

Зокрема, підозрюваний вподобав та поширив на своїй сторінці антиукраїнські матеріали з акаунтів «Антимайдан и нас 945000 с нами Правда и Бог!» та «Новороссия». Під виглядом «официальных сводок» у них легітимізується терористична організація «днр», яка «совместно с Вооруженными силами Российской Федерации продолжают освобождать от украинских оккупантов населённые пункты»

Навіть після початку повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну, чоловік виявив стійку прихильність до «руського міра» та активізував поширення деструктивного контенту в «Однокласниках». Публікації містили вигадану статистику бойових втрат обох сторін та скорботу за загиблими бойовиками у маріупольській кампанії. 

Він відкрито підтримував рашистів та звинувачував саме українських військових в обстрілах мирного населення у Донецькій області.

Зловмисник цитував російських «воєнкорів» та захоплювався видуманими «бойовими подвигами» рашистів, які начебто звільняють українські землі від «окупантів» та протистоять «українським націоналістам».

Факти протиправної діяльності фігуранта підтвердила ініційована спецслужбою лінгвістична експертиза. За вказаний злочин передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Фото: СБУ



Переглядів: 491
Поширень: 0

Останні новини