Вінниця отримала від Мюнстера мікроавтобус-транспортер, генератори, та обладнання

Мікроавтобус-транспортер, генератори, бетонорізка, бензопили, відбійні молотки, прожектори, столярні набори, лебідка… До Вінниці з Мюнстера прибула чергова гуманітарна допомога.

Цього разу передача вантажу від німецького міста-партнера Вінниці відбулась в рамках програми Покращення цивільного захисту в муніципальному партнерстві з Україною за фінансування GIZ.

Як зазначає директорка КП “Фонд муніципальних інвестицій” Катерина Бабіна, важливо, що все передане обладнання надійшло з комплектуючими та розхідними матеріалами, що значно спростить процес його обслуговування та експлуатації.

“Усього ми отримали два генератори, бетонорізку, чотири бензопили, два відбійні молотки, два прожектори, три столярні набори, лебідку та комплектуючі з розхідними матеріалами”, – зазначає Катерина Бабіна.

Загальна вага отриманої допомоги - близько 600 кілограмів. Крім того, Мюнстер також передав Вінниці, власне, сам автомобіль, який привіз цю допомогу. Це транспортер Мерседес-спрінтер 316.

Планується, що транспортер та будівельні інструменти будуть задіяні для забезпечення безперебійності будівельного процесу під час зведення муніципального житла, зокрема, по вулиці 600-річчя. На сьогодні готовність цього об'єкту складає близько 95%, частину квартир тут придбали військовослужбовці та внутрішньо переміщені особи.

“Наявність транспорту – необхідна річ під час будівництва, це дозволяє пришвидшити процес, коли, наприклад, потрібно перекидати будівельників з об'єкта на об'єкт чи перевозити ті чи інші вантажі. Крім того, власна техніка – це також економія, адже за її відсутності, за кожну доставку вантажу ми платимо кошти”, – розповідає представник компанії генерального підрядника, відповідальний за проведення робіт Максим Дереш.

Щодо генераторів, то за словами Катерини Бабіної, вони також можуть бути задіяні на будівництві – для забезпечення безперебійності процесу, так і, за потреби – передані в інші місця комунального сектору, наприклад, для функціонування - освітлення та обігріву тих же Пунктів незламності.

Нагадаємо, раніше з Мюнстеру до Вінниці було передане медичне обладнання - ролатори, сучасні тренажери та інші засоби для реабілітації. Це обладнання підсилить новостворене реабілітаційне відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1.

А загалом з початку повномасштабного вторгнення з Мюнстера до Вінниці були передані генератори, мобільні кухні, посуд, продукти харчування тощо.

Крім того, цього літа громада німецького міста-партнера прийняла у себе групу вінницьких дітей з родин Захисників на відпочинок.

Історія партнерських стосунків між містами розпочалась на початку грудня 2022 року. Трохи згодом, у березні цього року наші міста підписали угоду про партнерство солідарності. А на початку серпня такий документ був підписаний у Вінниці, під час візиту німецької делегації до нашого міста.



Переглядів: 411
Поширень: 0

Останні новини