Чоловіка, який погрожував підпалити працівників банку на Вінниччині, посадили під домашній арешт

Вінницький апеляційний суд погодився із ухвалою Липовецького районного суду, за якою підозрюваного в хуліганстві в банку посадили під нічний домашній арешт. Про це повідомляє пресслужба ВАС.

Нагадаємо, 5 серпня цього року 32-річний мешканець містечка Погребище вилив на голову бензин працівниці тамтешнього банку, іншій – погрожував зробити те ж саме. Лякав, що підпалить їх обох та майно установи. Зрештою, вилив горючу рідину на підлогу та за допомогою запальнички підпалив. Коли на виклик прибули поліцейські, спробував облити бензином і їх. 

Водночас апеляційну скаргу, яку подав прокурор на рішення суду першої інстанції, колегія суддів під головуванням Сергія Бурденюка не задовольнила. На думку сторони обвинувачення, підозрюваного доречно узяти під варту, бо він може впливати на потерпілу і свідків та переховуватися від суду і слідства. Просив прокурор зважити й на те, що ймовірний правопорушник двічі притягувався до кримінальної відповідальності, офіційно не працює, проживає з колишньою дружиною, а через зловживання алкоголем перебуває на наркологічному обліку.  

Водночас підозрюваний повідомив суду: до спиртного вже байдужий. А хуліганський вчинок, каже, спровокувало кількаразове безпідставне списання грошей із його карткового рахунка, яке працівники банку пояснити не могли.

За словами адвоката, його підзахисний від досудового слідства не ухилявся, має на утриманні п’ятьох неповнолітніх дітей, визнав вину і кається. Тож твердження прокурора про ризики переховування від суду і слідства ставить під сумнів.  Відтак захисник та підозрюваний просили залишити ухвалу слідчого судді районного суду без змін.

Наразі чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. За рішенням суду він залишається під домашнім арештом.

Фото: пресслужба ВАС


Теги: кримінал

Переглядів: 546
Поширень: 0

Останні новини