У двох громадах Вінниччини почали працювати пункти прокату засобів реабілітації для людей з інвалідністю

В Тульчинській і Брацлавській громадах почали працювати пункти прокату засобів реабілітації для людей з інвалідністю. 20 колісних крісел різного розміру для пунктів прокату 21 вересня передала громадська організація "Гармонія". Вартість одного 20 тисяч гривень.

Вони й зініціювали створення пункту прокату на Вінниччині, розповідає очільниця правління організації Людмила Нецкіна.

"Технічні засоби для людей з інвалідністю закупили в рамках проєкту "Громади, де дбають про кожного і кожну". Коляска — це індивідуальний засіб. Він підбирається для кожного. Вони мають бути зручними. Ми привезли різних розмірів, 40, 45, 48 для того, щоб люди могли собі обрати, яка буде зручніша і в якій їм краще", — розповідає Людмила Нецкіна.

Сім крісел передали в Брацлавську громаду. Ще 13 — отримав Тульчин, де пункт прокату для людей з інвалідністю діє на базі центру надання соціальних послуг. Директорка закладу Любов Рупіна говорить, наразі в громаді до сотні осіб з інвалідністю. Більшість потребує технічних засобів.

"У нас є ряд відділень, особи з інвалідністю, які потребують засобів реабілітації. Ми опікуємося сімʼями захисників, тому сьогодні є такі особи, що потребують", — каже Любов Рупіна.

По крісло колісне приїхав місцевий мешканець Леонід Безхребтий. Чоловіку 65 років, 18 з них — він на візку. Каже, що ноги втратив в аварії. Пересувається містом на скутері, а крісло знадобиться вдома.

"Я, як перший раз на новій машині, все цікаво", — каже Леонід Безхребтий.

Аби взяти на прокат ходунки, милиці чи крісла колісні необхідно стояти на обліку в органах соцзахисту, або мати довідку від лікаря про необхідність того чи іншого засобу реабілітації. також, окрім пункту прокату, у Центрі надання соціальних послуг є масажний кабінет, соціальна перукарня та тренажерна зала. Все безкоштовно.



Переглядів: 666
Поширень: 0

Останні новини