Папа Римський зазначив, хто зацікавлений у війні в Україні

Папа Римський Франциск заявив, що у війні в Україні зацікавлені торговці зброєю. При цьому він назвав український народ мучеником.

Про це понтифік сказав під час спілкування з журналістами в літаку під час перельоту з Марселя до Риму, повідомили Vatican News.

"Ця війна, мені спадає на думку, зумовлена не лише російсько-українською проблемою, але й продажем зброї, торгівлею зброєю", — сказав Папа Римський.

При цьому Папа відзначив, що сьогодні найприбутковішими є інвестиції у заводи, що виготовляють зброю.

“Український народ — це народ-мученик, який має історію, переповнену мучеництвом, історію, яка викликає біль. Це не вперше він страждає: в часи Сталіна він багато-багато вистраждав”, — заявив Папа.

Він додав, що не треба “гратися з мучеництвом цього народу” і слід допомогти йому розв’язати ці справи в найреальніший можливий спосіб.

“Під час війни реальним є можливе, не слід себе обманювати, що мовляв завтра двоє лідерів, які в стані війні, сядуть разом за стіл їсти. Але наскільки можливо, куди можемо дійти, смиренно робити можливе. Тепер я бачив, що якась країна робить крок назад, не дає зброю, й починається процес, де напевно мучеником буде український народ. І це погано!” — сказав Франциск.


Переглядів: 538
Поширень: 0

Останні новини