Порушив ПДР, а тепер загрожує кримінальна відповідальність: вінничанин у мікроавтобусі перевозив 200 літрів спиртової суміші та 11 блоків цигарок

Мікроавтобус, водій якого перевозив 200 літрів спиртової суміші та 11 блоків цигарок, патрульні поліцейські зупинили 4 жовтня в обласному центрі на вулиці А. Первозванного за порушення ПДР.

Спілкуючись з 48-річним водієм, інспектори звернули увагу на нетипову поведінку чоловіка. Коли вони вирішили оглянути багажне відділення, зрозуміли в чому справа. Вінничанин ховав в автомобілі підакцизну продукцію. Пояснити її походження він категорично відмовився.

Підакцизна продукція вилучена та направлена на експертизу. Поліцейські встановлюють джерело її походження. Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

 

 



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини