Вакцинація заради збереження здоров'я: понад 1000 вінничан імунізувались від грипу

Муніципальна програма "Здоров'я вінничан" надає можливість жителям Вінницької міської територіальної громади, включаючи осіб із статусом ВПО, отримати компенсацію 50% від вартості вакцини за рахунок громадських коштів. На даний момент, за інформацією від департаменту охорони здоров'я ВМР, до 4 жовтня вже вакциновано 1315 мешканців Вінниці, серед них 259 дітей. Слід зауважити, що для дітей, які не мають батьківського піклування або мають інвалідність, імунізація надається безкоштовно. Ця програма є частиною ініціативи "Вінничани важливі".

У департаменті охорони здоров'я ВМР підкреслюють, що найкращим засобом запобігання грипу є вакцинація. Вакцину можуть отримати як дорослі, так і діти віком від 6 місяців, якщо у них немає медичних протипоказань для щеплення. Для дітей віком до 9 років, які раніше не були вакциновані від грипу і не мають підтверджених випадків захворювання цією хворобою, рекомендується провести дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всі інші особи повинні отримати одну дозу. Імунітет після вакцинації сформується протягом кількох тижнів.

Першочергово рекомендується вакцинуватись наступним категоріям населення:

Медичним працівникам Вагітним жінкам Особам літнього віку Пацієнтам із хронічними захворюваннями Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Також експерти департаменту охорони здоров'я ВМР рекомендують мешканцям Вінниці вакцинуватись від COVID-19, оскільки динаміка захворюваності на цю хворобу останнім часом починає зростати. Крім того, це можна зробити в один і той же час, коли ви отримуєте вакцину проти грипу.

«Ми закликаємо вінничан імунізуватись і від грипу, і від ковіду. Зробити це можна одномоментно. Варто зазначити, що вакцинація не дає 100% гарантії, що людина не захворіє, проте вона перенесе захворювання у легшій формі. Для того, аби імунізуватись слід звернутись до свого сімейного лікаря. Наразі у Вінниці вакцинація проти грипу здійснюється чотирикомпонентною вакциною “Джисі Флю”», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.



Переглядів: 479
Поширень: 0

Останні новини