“Муніципальне житло ВМТГ”: наступного тижня у місті пройде жеребкування серед учасників Програми

Наступного тижня, 17 жовтня, в місті Вінниця відбудеться жеребкування серед осіб, які бажають прийняти участь в Програмі "Муніципальне житло ВМТГ" для об'єкта, який наразі будується на вулиці Привокзальній, 30. Цю дату було схвалено сьогодні під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради.

Традиційну процедуру жеребкування проведуть за категорією “однокімнатні квартири” по таких квотах, як:

«Учасники бойових дій в російсько-українській війні»; «Працюючі або самозайняті (ФОП) внутрішньо переміщені особи»; «Працівники правоохоронних органів (СБУ, поліції, ДСНС)»; «Особи з інвалідністю І групи».

За словами Максима Мартьянова, директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, наразі участь у Програмі "Муніципальне житло ВМТГ" зареєстрували 6 осіб. З них найбільшу кількість кандидатів, а саме 3 особи, становлять учасники бойових дій в російсько-українській війні.

“Комфорт та безпека вінничан дуже важлива для міста і ми розуміємо, яку роль в цьому відіграє забезпеченість власним житлом. Саме тому у 2009 році була запущена муніципальна програма, покликана на те, щоб покращити житлові умови містян. За 14 років її учасниками стали понад 940 вінницьких родин – це дуже хороший показник. І, як бачимо, попит досі є. У цьому будинку, як і в попередньому – на вулиці Василенка, який нещодавно ми здали в експлуатацію, місто найбільшу кількість квот виділило для військових, які відстоюють незалежність України у війні з російським ворогом. Крім того, у будинку житимуть люди з числа ВПО та інші категорії – освітяни, медики, люди з інвалідністю, молоді сім’ї тощо”, – розповів Максим Мартьянов.

Міська рада нагадує, будинок на Привокзальній у Вінниці матиме 181 квартиру. Проєктом там передбачене облаштування підземного паркінгу подвійного призначення, а також створення освітнього хабу й інклюзивного центру. Вартість квадратного метра житла - 27 900 (двадцять сім тисяч дев’ятсот) гривень.



Переглядів: 540
Поширень: 0

Останні новини