На Вінниччині п'яний водій мопеда намагався «відкупитись» від поліцейських

Вінницька поліція повідомляє, що вчора, 14 жовтня, на території Бершадської територіальної громади 29-річний нетверезий водій мопеда Viper-150 намагався «домовитися» з правоохоронцями про не притягнення його до адміністративної відповідальності. Поліція розпочала досудове розслідування.

Близько 23.30 під час несення служби у селі Сумівка Бершадської територіальної громади поліцейські групи реагування патрульної поліції Відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління поліції зупинили водія 29-річного місцевого жителя, який керував мопедом без шолома. Під час спілкування з водієм правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Результати освідування чоловіка показали наявність в його організмі 2,32 проміле алкоголю. Правопорушник був відсторонений від керування транспортним засобом.

Під час складання адмінматеріалів водій двоколісного транспорту намагався «домовитись» з поліцейськими та запропонував їм хабар 9 000 гривень. Правоохоронці попередили правопорушника про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але чоловік продовжував наполягати.

Задокументувала правопорушення слідчо-оперативна група Відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції.

Транспортний засіб поміщений на арештмайданчик.

За цим фактом слідством розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання - до 4 років позбавлення волі.

Також, відносно водія поліцейські склали протоколи за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.



Переглядів: 505
Поширень: 0

Останні новини