Авдіївка сьогодні: окупанти почали рити тунелі для атаки з-під землі

На фронті в районі Авдіївки, російські війська почали копати тунелі ближче до українських позицій. Це робиться з метою приховування їх присутності та можливості здійснення несподіваних нападів з-під землі, - повідомляє редакція hromadske.

«Вони почали застосувати таку тактику — рити тунелі. Риють ближче до наших позицій. По-перше, для маскування. По-друге, щоб десь виникнути ближче до наших позицій неочікувано»,- розповів  речник 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь.

Антон Коцуконь додав, що українські розвідники також відзначили, що російські війська використовують автономні роботизовані транспортні засоби для перевезення боєкомплекту. Важливо підкреслити, що це не просто радіокеровані машинки, а спеціалізовані пристрої, які можуть нести значну вагу.

Крім цього, речник наголосив, що недалеко від Авдіївки тривають інтенсивні бої щодня. Хоча їхні розміри та інтенсивність зменшилися останніми днями, окупанти не припиняють намагань штурмувати українські позиції.

«На жаль, ресурсу в них ще достатньо. Щодня [росіяни] кидають нові й нові сили на штурми: як особовий склад, так і бронетехніку, авіацію, артилерію. І щодня вони ходять у штурми, намагаючись перерізати шляхи постачання до Авдіївки або хоча б взяти її під вогневий контроль», — зазначив Коцуконь.

Тиждень тому, російські війська розпочали масований наступ на місто Авдіївка, що знаходиться в Донецькій області. У військовій адміністрації міста 13 жовтня повідомили, що українські захисники вдало утримують свої позиції та успішно проводять стабілізаційні заходи в районі Авдіївки.

15 жовтня голова міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що обстріли Авдіївки та її околиць тривають, хоча інтенсивність вогню зменшилася. Евакуація людей, які залишаються в місті, ускладнена.

У Генеральному штабі Збройних Сил України 21 жовтня заявили, що на Авдіївському напрямку російські війська не припиняють спроби оточити місто Авдіївка, але українські військові стійко утримують оборону та завдають ворогу значних втрат.



Переглядів: 683
Поширень: 0

Останні новини