У Вінниці повністю замінили вже 40% зношених тепломереж

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук написав Вінницький міський  голова Сергій Моргунов

"Без модернізації системи теплопостачання міста неможливо надати якісну послугу мешканцям. На сьогодні в цілому у Вінниці уже замінено 40% зношених теплотрас. Завдяки цьому зменшилась кількість поривів. До того ж, втрати теплової енергії у попередньо ізольованих трубах зводяться до мінімуму - не більше 4%.

У спадок від радянського періоду нам залишилась і система централізованого теплопостачання без можливості регулювати теплоспоживання, а значить, й економити. Сьогодні це дозволяють робити індивідуальні теплові пункти, які ми встановлюємо у багатоповерхових будинках. У Вінниці їх уже 289.

Це лише частина заходів у тій комплексній роботі, яку крок за кроком впроваджуємо в рамках Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста до 2020 року. Наприклад, я вже писав про будівництво цього року твердопаливної котельні та реконструкцію газової в районі вулиць Київська/Зулінського.

Ми і далі будемо продовжувати реалізацію Меморандуму зі Швейцарською Конфедерацією у сфері енергоефективності. Після Тяжилова, мікрорайонів вулиці Максима Шимка та Київської/Зулінського, долучимо до проекту Вишеньку та Слов’янку. Тут передбачено встановити близько 140 ІТП.

У 2015 році Вінниця першою серед міст у Східній Європі отримала європейську енергетичну відзнаку – це серйозний стимул рухатися далі в напрямку енергоефективності.", - повідомив С.Моргунов.




Переглядів: 1903
Поширень: 2

Останні новини