На Вінниччині голова районної ради вимагав 95 тис. грн. хабаря від перевізників

На Вінниччині, в порядку ст. 208 КПК України, за підозрою у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, затримано голову Козятинської районної ради та посередника – директора малого приватного підприємства, який мав передати гроші посадовцю. Сьогодні, 15 листопада, прокурор Вінницької області Вячеслав Соколовий провів брифінг та повідомив журналістам: У ході слідства установлено, що  очільник районної ради, вступивши в злочинну змову з директором місцевого малого приватного підприємства, створили умови для отримання неправомірної вигоди від перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну з Жежелівського каолінового кар’єру на ТОВ «СОКА» м. Козятин.

Зокрема, чиновник, використовуючи владні повноваження, системно перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень новозбудованою автомобільною дорогою у м. Козятин, вимагаючи з перевізників неправомірну вигоду в сумі 95 тис. гривень. Ці кошти мали бути передані йому через посередника – директора малого підприємства.

Вячеслав Соколовий акцентував увагу журналістів на тому, що затримання очільника районної ради не має жодних політичних мотивів, як це стверджує затриманий.

Під час проведення обшуку за місцем проживання  посередника, співробітниками УЗЕ у Вінницькій області ДЗЕ НП України спільно з СУ ГУНП у Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури області, виявлено та вилучено частину  неправомірної вигоди в сумі 45 тис. гривень, які він мав передати голові Козятинської районної ради.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться допити свідків, виконуються інші першочергові слідчі дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення.

Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою Вінницької області. 

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою,- карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 2437
Поширень: 0

Останні новини