На Вінниччині чоловік облив бензином і намагався підпалити поліцеського, який приїхав на виклик про домашнє насильство

У селі Мала Бушинка, що належить до Немирівської територіальної громади, сталася подія 26 жовтня. Чоловік, у нетверезому стані, спочатку здійснював домашнє насильство над своєю співмешканкою, а потім напав на поліцейських, які прибули на місце, щоб захистити жінку. За напад на поліцейського може бути порушена кримінальна справа.

За словами Романа Півторацького, керівника Відділу поліції № 5, група патрульної поліції відгукнулася на виклик щодо випадку домашнього насильства, вчиненого 48-річним мешканцем Немирівської громади. Під час складання адміністративних матеріалів чоловік намагався облити бензином одного з інспекторів та навіть намагався підпалити його запальничкою.

Зловмисника було негайно затримано, і для документування його злочину була викликана слідчо-оперативна група поліції. За цим фактом слідчими Відділу поліції № 5 Вінницького районного управління поліції розслідується провадження за ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину передбачене покарання у вигляді до трьох років позбавлення волі.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу вирішується. Процесуальне керівництво досудового розслідуванням здійснює Немирівська окружна прокуратура, - повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Також за вчинення домашнього насильства на чоловіка був складений протокол про вчинення адміністративного правопорушення за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства) КУпАП.



Переглядів: 742
Поширень: 0

Останні новини