Термоси, мавіки, підставки для коптерів та пристрої для скидування вибухівки: на фронт відправляється чергова партія допомоги

Міський голова Вінниці, Сергій Моргунов, разом із представниками міського управління та депутатами міської ради продовжують надавати підтримку військовослужбовцям, які боронять свободу та територіальну цілісність України на фронті. У рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вони передали чергову партію допомоги бійцям, які виконують бойові завдання на Запорізькому напрямку. Ця допомога включала 40 термосів різної місткості та 10 мавіків. Крім того, депутати за власні кошти закупили 11 підставок для коптерів та 11 пристроїв для скидування вибухівки.  

«Чергова партія допомоги бійцям однієї з військових частин громади. Передали 10 Мавіків, скиди для вибухівки, підставки для дронів та спеціальні армійські термоси для їжі. Безпека та оборона - пріоритет нашої команди. Працюємо далі, – зазначив Сергій Моргунов. – Всі депутати міської ради достатньо активно працюють над тим, щоб залучати більше можливостей для підтримки військовослужбовців, у тому числі Національної гвардії. Ми сформували цільовий фонд підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку ВМТГ. І це якраз частина першої масштабної закупівлі. Також депутати зібрали особисті кошти на «скиди» для цих коптерів».

Військовослужбовці наголошують на важливості дронів на фронті, оскільки вони є необхідними інструментами, але при цьому є розхідним матеріалом.

«Це дуже велика підтримка і ми дякуємо за це, оскільки без дронів у бойових діях виконувати завдання неможливо. Вони роблять 90% результатів роботи, по яким ми працюємо. Зокрема, підтримка артилерії відбувається за допомогою дронів. Завдяки «скидам» група пілотів може скидувати боєприпаси на ворожі позиції, які знаходяться на передовій і використовувати їх при штурмі ворога для того, аби зберегти життя наших хлопців, які сидять в окопах. Ця підтримка важлива для нас. Ми дякуємо від усієї бригади міській раді, за те, що вона нас підтримує», – каже боєць Іван Бондаренко.

В департаменті цивільного захисту ВМР повідомляють, що вони продовжують приймати запити від військових та аналізувати їхні потреби. Вони активно слідкують за ситуацією та намагаються надавати необхідну підтримку військовим.

«Ми продовжуємо й надалі моніторити та аналізувати потреби військовослужбовців, для того, аби забезпечити їх всім необхідним для виконання бойових завдань. Розуміємо, що незабаром прийде зима, тому у цю допомогу, окрім коптерів, також включаємо термоси. Їх якість уже перевірена нашими військовослужбовцями на фронті», – зазначив директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.



Переглядів: 563
Поширень: 0

Останні новини