YouTube посилює захист підлітків на платформі, запроваджуючи нові обмеження

YouTube посилює захист підлітків, обмежуючи повторні рекомендації відео на теми, які можуть їм зашкодити.

Про це пише CNN.

У YouTube заявили, що "контент, який порівнює фізичні особливості та ідеалізує одні типи фігури, певні рівні фізичної підготовки чи вагу або демонструє соціальну агресію у вигляді безконтактних бійок і залякувань" не буде повторно рекомендуватись користувачам-підліткам.

Як відзначили фахівці, деякі відео можуть бути нешкідливими, якщо їх побачити один раз. При цьому вони можуть стати проблемою, якщо їх переглядати повторно.

"Більша частота контенту, який ідеалізує нездорові стандарти або поведінку, може підкреслити потенційно проблемні повідомлення — і ці повідомлення можуть вплинути на те, як деякі підлітки бачать себе", — пояснила лікарка і дослідниця, членкиня Консультативного комітету YouTube з питань молоді та сім'ї Елісон Бріско-Сміт.

Спочатку обмеження набудуть чинності в США, а у 2024 році — в інших країнах.

Як пише CNN, зміна системи рекомендацій YouTube для підлітків є частиною ширшого оновлення зусиль платформи з безпеки молоді. Воно також включає в себе нагадування про необхідність "зробити перерву" в разі тривалого користування платформою, та інформацію про ресурси для допомоги в кризових ситуаціях.

YouTube також розгортає рекомендації для батьків і підлітків про те, як безпечно створювати контент в інтернеті.

У 2021 році американські законодавці засудили Instagram і YouTube за просування серед молодих користувачів акаунтів, що містять контент, який демонструє екстремальне схуднення і дієти. У 2023 році YouTube вніс зміни до своєї політики щодо контенту про розлади харчової поведінки. Додалися заборони на певні типи відео на цю тему, а також перегляд інших відео дозволили лише повнолітнім користувачам.


Переглядів: 589
Поширень: 0

Останні новини