Від початку війни майже 8 тисяч українських компаній змінили регіон реєстрації

Від початку повномасштабної війни майже 8 тисяч українських бізнесів змінили регіон своєї реєстрації. 44% таких підприємств представляють сферу оптової торгівлі, також у топі — компанії у сфері будівництва та нерухомості. Найпопулярнішим напрямком для переїзду став маршрут з Києва до Одещини.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Зазначається, що 7820 українських бізнесів змінили регіон своєї реєстрації від початку повномасштабного вторгнення Росії. 27% від загальної кількості компаній виїхала з Києва. У ТОП-3 регіонів, звідки підприємці переїздили також потрапили Дніпропетровщина (11%) та Донеччина (8%).

Інфорграфіка Опендатабот

Водночас Київ також очолює перелік регіонів, куди переїздять компанії — 22% від загальної кількості релокантів обрали саме столицю. Попри військові дії та близькість до лінії фронту, підприємці також обирають Харківщину та Одещину — по 10% компаній, що змінили регіони.

Інфографіка Опендатабот

Також зауважується, що наразі найпопулярніший маршрут для переїзду бізнесу — з Києва до Одещини: цей шлях обрали 350 компаній. Другим за популярністю став напрямок з Дніпропетровщини до Києва — 300 компаній. Замикає трійцю маршрут "Київ-Харківщина" — 289 бізнесів.

Майже половина компаній, що змінили свій регіон реєстрації, працюють у сфері оптової торгівлі — 44%. На другому місці — компанії у сфері будівництва (6%), на третьому —бізнеси, що займаються операціями з нерухомістю.

Інфографіка Опендатабот



Переглядів: 460
Поширень: 0

Останні новини