У Вінниці розпочався другий етап навчання помічників ветеранів

У Центрі розвитку ветеранів, який діє при Вінницькому національному технічному університеті, проходить другий етап навчання помічників ветеранів. Протягом трьох тижнів 29 слухачів отримуватимуть навчання в кількох напрямках, щоб набути необхідних навичок для консультування та допомоги ветеранам у процесі адаптації до цивільного життя.

«У Вінниці вже працюють 12 помічників ветеранів. Свого часу вони теж пройшли кваліфіковане навчання, успішно склали іспити та були працевлаштовані у “Сервісному офісі у справах ветеранів, що працює на базі Вінницького міського центру соціальних служб. Помічники ветеранів з 3 жовтня надають підтримку та консультують ветеранів і ми досить задоволені результатами їхньої роботи», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

З 20 листопада розпочалася освітня програма для другого курсу майбутніх помічників ветеранів. На курсі навчається 29 слухачів, з яких 19 – з Вінницької громади. Спільним для них є те, що кожен має відповідний досвід, будучи учасником бойових дій або членом сімей Захисників і Захисниць. Всі вони мають внутрішню мотивацію та бажання допомагати ветеранам знайти своє місце та призначення у цивільному житті.

Керівник "Сервісного офісу у справах ветеранів" Олексій Замірко вказав, що програма для майбутніх помічників ветеранів складається з шести модулів навчальних дисциплін. Ці модулі включають юридичний супровід та соціальний захист ветеранів, супровід реабілітації ветеранів війни та їх родин, психологічні та комунікативні стратегії в роботі, професійну адаптацію ветеранів до цивільного життя та організацію роботи та документообігу фахівця по роботі з ветеранами.

Вінницька міська рада нагадує, що помічники ветеранів працюють у Прозорих офісах соціального спрямування:

просп. Космонавтів, 30 (другий поверх); вул. Замостянська, 7 (другий поверх); вул. Брацлавська, 85.


Переглядів: 442
Поширень: 0

Останні новини