САП та НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на хабарі

29 листопада 2023 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів США. У таку суму судді оцінили ухвалення "потрібного рішення" про скасування арешту майна.

Про це поінформували у САП і НАБУ.

"Встановлено, що 28 листопада "суддя-посередник" отримав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на повітряні судна", — йдеться у повідомленні САП.

Після одержання коштів суддя 10 тис. дол. США залишив собі, а 25 тис. дол. США передав колегам, які виносили судове рішення.

У НАБУ уточнили, що 25 тис. дол. США суддя поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.

Зазначається, що під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили ці кошти.

Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

За даними джерел Суспільного у правоохоронних органах, йдеться про суддів Апеляційного суду Юрія Сливу, Віктора Глиняного, Ігоря Паленика та В'ячеслава Дзюбіна. Вони розглядали одну з апеляцій колишнього керівника "Мотор Січ" Богуслаєва.


Теги: Україна

Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини