Вінницькі "пенсійники" під час флешмобу закликали молодь до легального працевлаштування

Відмовлятись від заробітної плати у «конвертах» та працювати легально закликали громадян фахівці Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області спільно зі студентами Вінницького навчально-наукового інституту економіки Тернопільського національного економічного університету. Спільна акція – флешмоб  пенсійників та студентства відбулась  20 листопада, у Вінницькому міському  центрі зайнятості під час щотижневого ярмарку вакансій.

Проблема «тіньової» зайнятості була і залишається надзвичайно актуальною, оскільки від величини страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати, з якої сплачені внески, залежить рівень соціального та пенсійного захисту людини.

Саме тому організатори заходу, з тематичними плакатами в руках, закликали понад 80 шукачів роботи відповідально ставитися до власного майбутнього та не позбавляти себе соціальних гарантій, офіційно укладати трудові відносини з роботодавцями. Крім цього, представники ГУ ПФУ у Вінницькій області рекомендували вінничанам використовувати електронні сервіси Пенсійного фонду, за допомогою яких можна відстежувати сплачені роботодавцем внески, страховий стаж, отримувати необхідні довідки та актуальну інформацію з пенсійного забезпечення в режимі он-лайн.

Цього ж дня фахівці головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області організували «День відкритих дверей» для студентів факультету «фінанси банківської справи» та курсу «страхування» Вінницького навчально-наукового інституту економіки ТНЕУ. Захід відбувся на базі управління Пенсійного фонду в місті Вінниці. Презентуючи основні засади роботи Пенсійного фонду України, заступник начальника головного управління Фонду Вінниччини Марина Єрошенко ознайомила майбутніх представників фінансової справи зі складовими пенсійного забезпечення, спектром надання послуг, сучасними  сервісами та новаціями. «Про пенсію треба дбати вже в молодому віці. А заробити страховий стаж легко, якщо працюєш легально», - підкреслила Марина Єрошенко.

Під час заходу студентству також розповіли про можливість проходження виробничої практики у Фонді та вимогами до кандидатів на зайняття вакантних посад в органах ПФУ.

Аби наочно продемонструвати специфіку роботи органів Пенсійного фонду, фахові спеціалісти Вінницького міського управління провели студентам вишу екскурсію прозорим офісом центру надання адміністративних послуг «Вишенька».  Молодь дізналась про алгоритм обслуговування відвідувачів та етапи проходження пенсійної справи – від її створення до зберігання в архіві.



Переглядів: 3179
Поширень: 0

Останні новини