Українська розвідка здобула конфіденційну інформацію, вартістю близько 1,5 мільярда доларів: про що йдеться

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що отримало 100 гігабайт конфіденційної інформації із російського підприємства ООО «специальный технологический центр» («СТЦ»). Зазначене російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. Ним виробляється військова техніка та обладнання, яке використовується армією рф у війні проти України. Зокрема, на "СТЦ" виготовляють безпілотники "Орлан" різних модифікацій, ряд засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, а також іншу військову продукцію.

Масив наданої інформації для Головного управління розвідки Міністерства оборони України включає в себе документацію з 194 номенклатурних одиниць, таких як креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення і т. д. Охоплюються як існуючі, так і перспективні військові розробки. За приблизними оцінками, вартість отриманої інформації може складати 1,5 мільярдів доларів. Це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів вже використовується для зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора.

Отримання закритої інформації про одне з ключових підприємств ВПК рф стало можливим завдяки ефективній взаємодії з патріотично налаштованими представниками громадянського суспільства та медіа-спільноти.



Переглядів: 347
Поширень: 0

Останні новини