З балкону 8 поверху викинули 1600 кажанів: порятунок рукокрилих

З восьмого поверху будинку в місті Полтава викинули 1600 кажанів, але частина з них була врятована за допомогою небайдужих громадян. Інцидент було зафіксовано Українським центром реабілітації рукокрилих. Згідно з повідомленням фахівчині Центру, Альони Шуленко, вони отримали виклик 10 січня про невідомих осіб, які викидали кажанів з багатоповерхового будинку. У результаті реакції небайдужих людей вдалося врятувати частину тварин, - повідомляє редакція УП. Життя.

"Загалом рятувальна операція тривала добу. Колонії зібраних рудих вечірників забрали до клініки", – пояснила Альона Шуленко.

Експерти оцінили, що з восьмого поверху було викинуто приблизно 1600 кажанів. Серед них 600 загинули, а ще декілька десятків знаходяться на лікуванні.

"Приблизно тисячу вдалося врятувати. Точні цифри назвати важко", – каже Альона Шуленко.

Тварин було виявлено під час ремонтних робіт в одному з багатоповерхових будинків. Причина такого вчинку залишається невідомою. Фахівчиня Альона Шуленко вважає, що можливо люди просто злякалися, побачивши велику кількість кажанів, і не знали, як правильно з ними вчинити.

Руді вечірники представляють собою мігруючий вид, який вибирає міста для зимівлі у великих групах. Вони шукають теплі місця, такі як щілини чи обшивка балконів, щоб забезпечити собі комфортні умови. Фахівчиня не дивується такою знахідкою.

У зв'язку з цим Центр реабілітації рукокрилих планує відправити здорових кажанів на зимівлю, тоді як тих, хто потребує лікування, залишать під наглядом ветеринара. Навесні всі тварини будуть випущені на волю.

Важливо зазначити, що з початку своєї діяльності Центр реабілітації рукокрилих врятував понад 27 тисяч кажанів у 217 населених пунктах. Це унікальні ссавці, занесені до Червоної книги України, які потребують особливого захисту.


Теги: тварини

Переглядів: 747
Поширень: 0

Останні новини