Найнеймовірніші творіння з дитячого конструктора

Живуть на землі щасливі люди, у яких дитинство не закінчується, незважаючи на поважний вік. Вони продовжують гратись в іграшки, тільки результати гри більш масштабні, ніж у дитинстві. Особливо, якщо вести мову про любителів конструкторів. Тепер їхнє дитяче захоплення переросло у справжнє хобі, бо конструктор лего сьогодні можна купити будь-де у необхідній кількості.

Наприклад, інтернет-магазин АШАН пропонує конструктор для дітей будь-якого віку різної тематики: транспорт різного призначення, будівлі чи їхні групи, тварини, роботи та трансформери. Залежно від тематики в наборах присутні блокові, кулькові елементи, м’які кульки, сталеві пластини, фігурки. Також каталог магазину пропонує дерев’яні, інтерактивні, класичні дитячі конструктори - auchan.ua/detskie-konstruktory/.

Попрактикувавшись із дитиною, кожен дорослий може створити свій величезний лего-шедевр. Для натхнення наведемо декілька вражаючих прикладів.

Аеробус А380

Справжній аеробус А380 — це найбільший у світі двопалубний пасажирський літак. Його копія з лего створена у масштабі 1:25. Вона має висоту вище за 1 м, розмах крил — 3 м і важить 100 кг. На її виготовлення пішло 75 тис. елементів і 600 годин.

Космічний центр імені Кеннеді

Копію центру, з якого запускають космічні кораблі NASA, створювали близько 2,5 тис. годин. Модель займає площу 140 кв. м разом із копією двометрового космічного шатла та корабля «Сатурн». На створення композиції пішло 750 тис. деталей конструктора.

Токіо майбутнього

У 2012 році на честь 50-річчя компанії «Лего» в Японії за підтримки спонсорів було створено масштабну композицію з 1,8 млн кубиків конструктора. Близько 5 тис. дітей по всій країні протягом двох місяців складали будівлі майбутнього, які мають стояти на місці сучасного Токіо. Потім їх зібрали в єдиний комплекс, відтворивши футуристичне місто, якому немає ціни.

Житловий будинок

У 2009 році Джеймс Мей взявся за реалізацію амбіційного проекту — створення справжнього житлового будинку з лего. Його підтримали близько тисячі інших ентузіастів, використавши 3 млн деталей. Двоповерхова будівля була оснащена справжніми робочими кранами, туалетом, раковиною. Сам Джеймс навіть пожив у ньому деякий час. Після цього шедевр розібрали, а дитячий конструктор пішов на благодійність.

Карта Європи

2009 рік відзначився ще однією масштабною інсталяцією. Півроку п’ять чоловік збирали точну копію Європи з 53,5 тис. кубиків конструктора. На площі більше за 1 кв. м, крім особливостей рельєфу, були встановлені національні пам’ятки європейських країн: Парфенон, Ейфелева вежа, Единбурзький замок та інші.

Полярний ведмідь

За цю складну ідею взявся майстер свого діла, для якого дитячі конструктори стали справжнім хобі. Шон Кенні створив із них не одну велику модель по всьому світу. У 2010 році він взявся зібрати полярного ведмедя у повний зріст. Два місяці п’ять спеціалістів збирали тваринку, намагаючись зробити її не схожою на жоден мультиплікаційний персонаж. У цьому проекті було використано 95 тис. елементів.

Середзем’я

У тому ж 2010 році Марк Келсо та Кріс Фіпсон відтворили вигаданий Толкієном світ Середзем’я з книги «Володар перснів». Вони цілий рік збирали ключові локації уявного світу: Ізенгард, Хельмову ущелину, вулкан у Мордорі, Мінас Тірит, Рівенделл. Загалом композиція займала 18 кв. м разом із фігурками членів «Братства персня», вершників Саурона, орків.

Автомобіль Volvo ХС90

У 2004 році в рамках рекламної кампанії концерну Volvo було створено повнорозмірну копію моделі Volvo ХС90. На її зведення пішло 201 076 кубиків конструктора. У результаті конструкторний автомобіль важив 1,33 тонни.

Згодом ідею створення повнорозмірного автомобіля повторювали не один раз. Хоча такі машини не повністю складались із конструктора, проте мали справжні механізми, що приводили їх у рух. Остання така модель їздила на стисненому повітрі й могла перевозити двох людей одночасно зі швидкістю 30 км/год.


Переглядів: 4861
Поширень: 0

Останні новини