Вплав та суходолом: на Вінниччині попередили 13 спроб незаконного перетину кордону

Протягом останніх трьох днів прикордонники Могилів-Подільського загону успішно запобігли декільком спробам незаконного перетину державного кордону через річку Дністер в напрямку Придністровського регіону Молдови. 

Зокрема, п'ятеро чоловіків були виявлені оператором квадрокоптера, який працював в чагарниках неподалік від берега. Ще двох затримали, коли вони готувалися перепливати річку. У всіх порушників були знайдені гідрокостюми та ласти. Крім того, ще чотирьох чоловіків затримано, коли вони намагалися пройти суходолом до Придністровського регіону Молдови.

Також, намагаючись проникнути до сусідньої держави "законно" через пункти пропуску, порушники використовували підроблені документи. Наприклад, у пункті пропуску "Могилів-Подільський" були виявлені два громадяни України, які намагалися проникнути до Молдови за допомогою фальшивих Тимчасових посвідчень військовозобов'язаного та Довідки про відстрочку від призову.

"Стосовно усіх затриманих порушників прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення. Щодо громадян, котрі свідомо використовували підроблені документи направлено повідомлення до Нацполіції про виявлення ознак злочинів передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів»", - йдеться у повідомленні.



Переглядів: 413
Поширень: 0

Останні новини