Більше 7,3 тисяч вінничан скористались правом на податкову знижку

За поданими деклараціями про доходи, отримані упродовж 2017 року, правом на податкову знижку скористались понад 7,3 тисячі мешканців Вінниччини. Більш ніж 77 відсотків із них або понад 5,6 тисяч осіб отримали відшкодування за витрати на навчання. Ще близько 20 відсотків або 1,5 тисячі вінничан отримали податкову знижку за витрати на страхові платежі. Загалом після перерахунків усім, хто претендував на часткове відшкодування витрат із бюджету, повернули близько 12 млн грн податку на доходи фізичних осіб”, – інформує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Посадовець додає, що цьогоріч мешканці Вінницької області подали майже 21,6 тисяч декларацій про доходи, отримані у 2017 році. При цьому правом на податкову знижку скористався кожен третій з них. Утім кількість таких осіб може зрости. Адже для громадяни, які ще не скористались своїм правом на податкову знижку є ще певний час. Для цього їм необхідно заповнити та до 29 грудня року 2018 року подати до центрів обслуговування або до територіальних органів ДФС за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи.

Нагадаємо, що податкова знижка надається, якщо у фізичної особи протягом звітного року були витрати на навчання в вищих та професійно-технічних закладах, на отримання доступного житла за державними програмами, на оплату допоміжних репродуктивних технологій, а також пов’язані зі сплатою відсотків за іпотечним кредитом, внесків на благодійність, страхових платежів (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення тощо. При цьому громадянин, не мав бути суб’єктами господарювання, протягом 2017 року був офіційно працевлаштований та отримував заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб.

На завершення Руслан Осмоловський зауважує, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2017 рік декларацію необхідно подати до закінчення поточного 2018 року.




Переглядів: 1562
Поширень: 0

Останні новини