Свої пропозиції до проекту Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці до 2030 року внесли депутати міської ради

5 грудня відбувся воркшоп по обговоренню першої редакції Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці до 2030 року, в якому взяли участь  депутати міської ради. Вони опрацьовували проекти, які включені до нового стратегічного документу, разом із представниками профільних департаментів, які брали участь у написанні Концепції.

Розпочалась робоча зустріч із презентації проекту Концепції та її візій, які є базовими у документі. Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський розповів депутатам про те, що Концепція інтегрованого розвитку Вінниці до 2030 року – це базовий план розвитку та просторових змін на території міста на найближчих 10 років. Новий документ є наступником діючої Стратегії розвитку «Вінниця: 2020», відповідно, її візії перекликаються із п’ятьма пріоритетами Стратегії та поглиблюють їх з огляду на нові потреби, виклики та можливості міста. 

Після цього депутати міської ради ознайомились із пріоритетами, що передбачені у візіях, та проектами, які планується реалізувати протягом періоду дії Концепції.  

Кожен депутат мав можливість внести свої пропозиції до проекту документу. Наприклад, В’ячеслав Заремба запропонував доповнити перелік проектів реконструкцією футбольного поля та прилеглої території, що на площі Шкільній (Старе місто). Він навіть продемонстрував проектну пропозицію із візуалізацією перетворення закинутого майданчика на сучасний комплекс, до якого входить будівництво двох полів для ігрових видів спорту та благоустрій території, що поруч.

Депутат Володимир Малінін висловив думку щодо візії “Комфортне, культурне та соціально відповідальне місто”. Він вважає, що в подальшому у Вінниці потрібно працювати над підвищенням якості освіти. А Олександр Парвадов підняв питання про модернізацію п’ятиповерхового житлового фонду міста.

По завершенню воркшопу усі депутати, які мали власні ідеї, залишили свої пропозиції в анкеті.




Переглядів: 3080
Поширень: 0

Останні новини