Біля Вінниці висаджують горіховий сад

На базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа» триває висадка 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, яка підсилить успіхи області в сільськогосподарській сфері. Про це пише на своїй Facebook-сторінці заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

 Висадка горіхових дерев

Плоди саду  не лише вирощуватимуть не лише для самих плодів, а й для подальшої їхньої переробки в готові харчові продукти.Завдяки цьому можна буде охопити як внутрішній ринок, так і вийти на експорт. В цьому активну участь може взяти й індустріальний парк Volia Agri-Food Park, де основна ідея роботи буде сконцентрована саме на глибокій переробці.

«Нагадаю, що саме задля відновлення та підтримки сільського господарства торік Вінницька міська рада підписала з Інститутом кормів меморандум про співпрацю. Тож створення науково-просвітницького центру – це невід’ємна складова подальшого розвитку наших аграріїв, зокрема завдяки впровадженню нових ідей, підвищенню кваліфікації та навчання малих фермерів» – пише заступник мера.

Формувати нові напрямки діяльності вдається завдяки об’єднанню зусиль місцевої та обласної влади, науковців, бізнесу та благодійників.



Переглядів: 1802
Поширень: 0

Останні новини