«Обережно, заражено!» - у Вінницькій школі вчились взаємодії при виявленні невідомої хімічної речовини

18 грудня у Комунальному закладі “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 Вінницької міської ради" відбулися тренування Вінницької міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та обласних спеціалізованих служб цивільного захисту.

Крім ГУ ДСНС України у Вінницькій області, участь у заході взяли Департамент освіти Вінницької міської ради, відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради, ГУ Національної поліції у Вінницькій області, ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», вінницьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, філія комунальної установи "Територіальне медичне об'єднання "Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", "Вінницька станція екстреної медичної допомоги", північна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Державної інспекції ядерного регулювання України.

Основною метою тренувань стало удосконалення дій спеціалізованих служб цивільного захисту при виявленні невідомої хімічної речовини та радіоактивного матеріалу в місці з масовим перебуванням людей.

За тактичним задумом у коридорі першого поверху приміщення школи учнями було виявлено дві скляні ємності. Одну з них, без маркування, пошкодили і з неї витікала рідина із різким неприємним запахом. Ємність із написом «Радіоактивно» була не пошкоджена.

Учні двох класів скаржилися на нудоту, запаморочення, загальне погіршення самопочуття.

Працівники школи провели евакуацію учнів класу із навчальної аудиторії, оповістили чергових спеціалізованих служб ЦЗ про ситуацію, що виникла, а також обмежили доступ інших учнів до місця події.

Фахівці ДСНС на місці події провели попередню радіаційну та хімічну розвідку, евакуювали потерпілих із небезпечної зони та відбрали пробиневідомої речовини. Працівники екстреної медичної допомоги, у свою чергу, надали допомогу постраждалим та транспортували їх до лікувальних закладів міста.

По завершенню тренувань було здійснено аналіз відпрацьованих дій та обговорення виявлених недоліків. За висновками керівництва ГУ ДСНС України у Вінницькій області, взаємодії екстрених служб було надано оцінку “добре”.



Переглядів: 3035
Поширень: 0

Останні новини