На Вінниччині провели навчання між українськими та польськими рятувальниками

На Вінниччині провели спільні навчання українських та польських рятувальників. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Вінницькій області.

До пожежно-тактичних навчань було залучено понад 100 рятувальників та 15 одиниць спецтехніки. Відбувалося все у с.Чуків Немирівської територіальної громади спільно з пошуково-рятувальною групою Добровільної пожежної дружини Валбжих (Республіка Польща) та медичної рятувальної групи Польського Червоного Хреста.

Навчання проводилося у рамках виконання умов Договору про наміри щодо партнерства та спільної співпраці.

«Головне завдання надзвичайників - відпрацювання спільних дій щодо ліквідації наслідків умовного ракетного удару по об’єкту з масовим перебуванням людей на території освітнього закладу», – інформують у ДСНС.

За задумом навчань, в результаті потрапляння ракети у будівлю школи, відбулося часткове її руйнування та загоряння на першому поверсі. Під завалами будівлі навчального закладу перебувають постраждалі. Працівниками об'єкта проведена евакуація 100 людей, які потребують надання медичної та психологічної допомоги.

На місце події відразу прибули служби цивільного захисту області та члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС.

Піротехнічним розрахунком проведено роботи по вилученню залишки крилатої ракети Х-101. Також до робіт було залучено кінологічні розрахунки вінницьких та польських рятувальників для пошуку та рятування людей з-під завалів. Спільними зусиллями надзвичайників обох країн потерпілих евакуйовано у безпечне місце та ліквідовано умовну пожежу.

Щоб робота з ліквідації надзвичайної ситуації тривала безперебійно, українські та польські рятувальники розгорнули наметові містечка, де людям надається, як психологічна, так і медична допомога.

«Дані навчання були проведені на найвищому рівні. Така співпраця є надзвичайно важливою, адже дає змогу рятувальникам обох країн підвищувати свій професійний рівень, а практичне виконання спільних заходів стало підтвердженням готовності до реагування на надзвичайні ситуації подібного характеру», – підсумували рятувальники.



Переглядів: 277
Поширень: 0

Останні новини