Підсумки року, що минув: Вінницька обласна служба зайнятості працевлаштувала понад 22 тисячі осіб

«Протягом 2018 року на обліку в центрах зайнятості області перебували й отримували соціальні послуги 52,7 тис. безробітних. Майже половина з них, а саме 22,4 тисячі осіб, службою зайнятості працевлаштовані. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 723 особи; ще 104 скористались виплатою допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи», - розповідає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Крім того, 7,3 тис. безробітних за направленням служби зайнятості набували нових професій та підвищували кваліфікацію, 6,2 тис. – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

«Роботодавці до служби зайнятості подали 42,3 тис. вакансій, а це на три тисячі вакансій більше, ніж у 2017 році. Тобто у нас є що запропонувати тим шукачам роботи, які хочуть легально працювати в регіоні, не залишаючи домівку і не виїжджаючи за кордон», - зауважила Г. Скоковська.

Довідково: Станом на 01 січня 2019 року в області налічувалось 20,8 тис. офіційно безробітних громадян, що на півтисячі осіб більше, ніж на цю дату рік тому. У базі даних вакансій актуальними були 853. На кожне вільне робоче місце, як і рік тому, претендують 24 особи.




Переглядів: 3004
Поширень: 0

Останні новини