21 січня день обіймів: скільки разів на день потрібно обійматися та чим саме корисні обійми?

Тож, якщо Ви досі сьогодні не обіймались – поспішіть: адже під час обіймашок ми обмінюємося не тільки душевним теплом, а й отримуємо величезну користь для здоров'я. Для цього варто міцно пригорнути як мінімум четверо людей. 

"Для виживання людині потрібно, щоб її обнімали 4 рази на день, 8 раз — для підтримки, і 12 — для особистого зростання та розвитку", - стверджував  американський психолог Вірджинія Сатир. Вченими багатьох країн давно доведений факт, що обійми є своєрідним «еліксиром» молодості і довголіття. При тілесному контакті виробляється гормон, який підіймає настрій. 

А ще, викид окситоцину  після обіймів  має знеболювальний ефект та викликає ейфорію. «Обійми покращують роботу серцево-судинної системи, стабілізують кров'яний тиск. Люди, які часто обіймаються, рідше хворіють, адже щирі обійми зміцнюють імунітет», -запевняє практикуючий психолог Аліна Хранітель. «Обійми покращують сон,   додають сили, омолоджують, знімають стрес, підвищують самооцінку, рятують від внутрішніх страхів, депресії, самотності. Обійми в ранньому дитинстві роблять нас здатними любити. Діти, які виросли до 7 років без обіймів, можуть виявитися нездатними любити інших. З них, як правило, виростають психопати, соціопати, тобто люди, що знаходяться в розладі з суспільством і схильні до антигромадських вчинків, а також патологічно непристосовані до життя», - каже психолог.

Як виявилось, щоб сам процес приніс більше позитиву, слід робити це правильно. Малечу потрібно брати на ручки, як коалу. Тоді дитина почуває себе потрібною, захищеною, у повній безпеці. Дитячі рученята на плечах мами чи татка  - додають впевненості.  Батьків же слід обіймати обома руками зверху. А от парі слід робити це хрест-навхрест, що означає рівність.

Тож обіймайте та обіймайтесь на здоров’я!!!


Переглядів: 10560
Поширень: 8

Останні новини