Минулого року на Вінниччині збудували понад півсотні кілометрів водопровідних мереж

заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник зазначив, що у сфері водопостачання в 2018 році продовжилась реалізація  обласної  програми «Питна вода», яка передбачає пільгове кредитування проектів з облаштування водопостачання в населених пунктах області. Відтак, протягом  звітного періоду  профінансовано реалізацію 12 проектів у 10 населених пунктах області.  Укладено договорів на суму  7,749 млн. грн. В рамках обласної  програми побудовано понад 52 км водопровідних мереж, а також 2  артезіанські свердловини.

Окрім обласної програми, починаючи з 2018 року відновилось фінансування проектів з водопостачання та водовідведення з державного бюджету.

Так, протягом  2018 року з державного бюджету залучено 7,4 млн. грн., ще 2,2 млн. грн. залучено з місцевих бюджетів  на умовах співфінансування.

Серед 7 проектів у 6 населених пунктах:  2 – це  реконструкція систем водопідготовки, 4 – будівництво  артезіанських свердловин, 1 реконструкція очисних споруд. 

«Нагадаю ,що кредит з  обласного бюджету надається юридичній особі – комунальному підприємству територіальної громади під 6% річних, терміном до 3-х років, відповідно до Правил надання «Обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву»,- зазначив посадовець.




Переглядів: 3060
Поширень: 0

Останні новини