Вчителі ділилися досвідом, як навчають учнів соціальній та фінансовій грамотності

Сьогодні, 21 лютого, у гуманітарній гімназії №1 ім. М. Пирогова вчителі та представники громадських організацій ділилися досвідом щодо впровадження соціально-фінансової освіти. Уже неперший рік у школах Вінниці впроваджують Міжнародну програму соціально-фінансової освіти дітей «Афлатун». Вона спрямована на отримання знань з фінансової грамотності та набуття соціальних навичок дітей у всьому світі.

Мета соціально-фінансової освіти – навчити дітей критичному мисленню, правам і обов'язкам, фінансовій писемності і навикам, які допоможуть їм найбільш оптимально  використовувати наявні ресурси. Соціальна освіта навчає дітей громадянським обов'язкам, необхідності розуміння соціальних проблем. Фінансова освіта включає розвиток важливих навиків заощадження, розробки бюджету і участі у фінансових проектах.

Окрім того, наразі департамент освіти Вінницької міської ради працює над підписанням Меморандуму з Міжнародною фундацією «Афлатун Інтернешнл» про поширення соціальної та фінансової освіти серед дітей та молоді Вінниці. 

«Для нас ця програма не нова, наша область і місто працює в цій програмі з 2012 року. Багато шкіл і більшість дошкільних навчальних закладів впроваджують у себе цю програму. Нашим дітям потрібні знання соціальної грамотності, фінансової грамотності, як вміти заробити гроші та як їх витратити. Недаремно ця програма розповсюджена у 114 країнах світу і вивчають її діти та дорослі на 35 мовах.     Закликаю разом працювати, аби наші діти були успішними у цьому світі», - зазначила директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Передав відео-вітання учасникам конференції і виконавчий директор фундації «Афлатун Інтернешнл» Руланд Монах. Він зазначив, що приємно вражений такою зацікавленістю впровадження програми у школах та садочках.

Тренером Міжнародної програми соціально-фінансової освіти дітей «Афлатун» є Світлана Сулімова. Під час конференції вона розповіла про програму та про те як її вона працює у різних країнах світу.

Додаткова інформація:

«Афлатун» – це унікальна програма соціальної та фінансової освіти. «Афлатун» вважає, що впевнені та соціально-відповідальні діти, освічені у фінансовій сфері, мають більші можливості змінити на краще своє життя та світ довкола. Вони у змозі принести користь своїй родині, району, у якому проживають, зрозуміти в чому полягає цінність ресурсів, зібрати достатньо грошей для здійснення своєї мрії. В «Афлатун» розробили програму, за допомогою якої більше 3 мільйонів дітей і дорослих з 114 країн набувають соціальні та фінансові навички на 35 мовах. Адже діти, якщо дати їм такий шанс, здатні змінити світ на краще.

У рамках програми «Афлатун» діти і дорослі дізнаються багато нового про права людини, набувають навичок, пов'язаних із фінансами і підприємництвом, навчаться проявляти ініціативу, бути більш впевненими в собі, набувають соціальні та фінансові навички, які необхідні для досягнення успіху. У цьому їм допомагають кваліфіковані вчителі і тренери, що працюють не тільки в рамках школи, але й проводять позакласні заняття.

Витоки організації «Афлатун» знаходяться в Індії. Організація була заснована в 2005 році соціальним підприємцем Джером Білліморія (Jeroo Billimoria). У даний час «Афлатун» працює з дітьми та дорослими на всіх  континентах, як у містах, так і в сільській місцевості. Використовується розвинена мережа організацій, тренерів, вчителів та фасилітаторів.




Переглядів: 3353
Поширень: 0

Останні новини