Дві жертви негоди: у Вінниці дерево впало на 11-річну дівчинку, у Хмільнику - на молоду жінку. Обидві отримали несумісні з життям травми

10 березня о 10:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що біля зупинки громадського транспорту на вул. Ватутіна у м.Вінниці впало дерево на дитину.

Прибувши на місце виклику, бійці Державної пожежно-рятувальної частини №5 встановили, що дерево впало на 11-річну дівчинку. Рятувальники розкряжували повалене дерево та прибрали гілля з проїжджої та пішохідної частини. Внаслідок події дитина загинула на місці. До проведення зазначених робіт від ДСНС залучалося п’ять чоловік особового складу та одна одиниця спецтехніки.

11 березня о 10:13 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вул.Півчній в м.Хмільник на проїжджу частину дороги впало дерево, у результаті чого загинула 29-річна жителька с.Діброва. Прибувши на місце події, рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини №9 за допомогою спецобладання розпилили гілля та вивільнили жінку з-під поваленого вітром дерева.

Причини, що призвели до загибелі жінки та дівчинки з’ясовуються фахівцями Нацполіції, відкриті кримінальні провадження.

За інформацією рятувальників,  станом на 13:00 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Вінницькій області надійшло 28 повідомлень, щодо надання допомоги населенню внаслідок сильних поривів вітру.

На проведення аварійно-рятувальних робіт бійці ДСНС виїжджали у Піщанському, Калинівському, Тиврівському, Гайсинському, Літинському, Немирівському, Жмеринському, Вінницькому, Хмільницькому районах та у м.Вінниці. Зокрема, 22 випадки – прибирання повалених вітром дерев з проїжджих частин автошляхів та пішохідних доріжок.

До проведення аварійно-рятувальних робіт від ДСНС залучалося 110 чоловік особового складу та 28 одиниць спецтехніки.

Рятувальники Вінниччини вкотре застерігають: під час сильних поривів вітру не ходіть попід розлогими деревами, лініями електропередач, рекламними щитами, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.




Переглядів: 3842
Поширень: 0

Останні новини