Андрій Рева: Субсидії отримуватимуть виключно ті, хто потребує такої допомоги

Зміни в порядку призначення субсидій передбачають, що її отримуватимуть виключно ті, хто потребує такої допомоги. Про це заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв'ю журналістам.

За словами Міністра, притік нових субсидіантів припинився, тобто усі, хто мав право на підтримку та звернувся за допомогою до держави, вже знаходяться в системі надання субсидій. Разом із тим було виявлено, що 923 тисячі таких домогосподарств декларували нульові доходи.

«Позиція перша - процес верифікації, який проводить Мінфін, показує, що деякі субсидіанти із задекларованими нульовими доходами витрачають сотні тисяч гривень на купівлю товарів та послуг. Причому, в деяких випадках, одразу після призначення субсидії. Позиція друга - по площі житлових приміщень. Чому за гроші платників податків повинні утримуватись маєтки, в той час коли власники такого житла мали би утримувати його самі? І позиція третя. Для отримання субсидії люди по документах роз'їжджалися - жінка з дітьми залишалася в одній квартирі з нульовими доходами, чоловік, який працює, переїжджав до батьків, а там теж через комісію його доходи не враховувались. Все це було системно проаналізовано, і в 329-й постанові Уряду прийняті відповідні рішення з однією метою - заможні люди не мають отримувати субсидію, а всі, хто потребує допомоги, повинні її отримати», - заявив Андрій Рева.


Теги: субсидії

Переглядів: 3422
Поширень: 3

Останні новини