Дві сотні вінницьких призовників урочисто відправили служити до армії

У Вінниці влаштували офіційні проводи молоді до лав Збройних Сил України.

«День призовника» провели у Будинку Офіцерів. В урочистостях взяли участь учасники бойових дій, рідні та близькі призовників, допризовна молодь шкіл та навчальних закладів міста, а також представники Командування Повітряних Сил Збройних Сил України та Вінницького об’єднаного міського військового комісаріату.

Дві сотні вінницьких молодиків вже на початку квітня направлять до навчальних центрів, де вони пройдуть курс молодого бійця. Після чого служитимуть народу України на мирній території.

«Мені 23, я закінчив університет. Про те, що служитиму знав давно, тому готовий і морально, і фізично. Я взагалі вважаю, що мати військову підготовку повинен кожен чоловік, тим більше сьогодні», - каже призовник Ілля Марущак.

Офіцери ж давали майбутнім солдатам настанови: слухати командирів частин та виконувати їх накази, доглядати за зброєю та гідно нести службу в армії.

«Громадяни, які за покликом серця вибувають, були призвані навесні до проходження строкової служби, проходитимуть її у лавах ЗСУ, Нацгвардії і державних прикордонних службах України. Призовний вік від 20 до 27 років. Призовники будуть проходити службу в навчальних центрах і до операції об’єднаних сил залучатись не будуть», - пообіцяв начальник відділення комплектування Вінницького міського військового комісаріату Ігор Ліщук.

Термін проходження служби 12 та 18 місяців, в залежності від освіти.



Переглядів: 3413
Поширень: 0

Останні новини