«Доступні ліки» тепер ще доступніші

Програма «Доступні ліки» перейшла до Національної служби здоров’я України. Ця зміна трансформує весь механізм роботи програми, зокрема — пацієнти, які нею користуються, отримуватимуть рецепт на ліки у зовсім іншому форматі.

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук пише в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Жодних папірців, які можуть погано читатися.

На мобільний пацієнта приходитиме СМС з з номером рецепта та кодом підтвердження, який треба буде назвати в аптеці, що бере участь у програмі. За цим номером провізор знаходитиме рецепт — його лікар виписуватиме в електронній системі. Вся медична інформація про пацієнта надійно захищена.

Також, за потреби, лікар може роздрукувати пацієнту консультаційний висновок з призначенням ліків, номером рецепту та кодом підтвердження.

Провізор пропонуватиме ліки відповідно до рецепта. Їх, як і раніше, можна буде забрати безоплатно або доплатити невелику різницю. Тут покроково можна дізнатися про те, як отримати ліки за електронним рецептом.

Вже не потрібно бути прив’язаним до аптеки в тому ж районі, де вам виписали рецепт.

«Доступні ліки» доступні для кожного пацієнта в кожній аптеці, яка має договір з НСЗУ. Де б вона не була.

Наразі таких аптек 5041. Нові аптеки продовжують приєднуватися до участі в програмі.

Тож, якщо ви обрали сімейного лікаря, терапевта або педіатра не поряд з домом, а у сусідньому селі чи місті, тепер отримати ліки за рецептом ви можете в зручній для вас аптеці. Не обов’язково отримувати ліки в аптеці, що знаходиться поряд з вашим лікарем.

На сайті НСЗУ дешборд, де можна переглянути стан укладання договорів, а також перелік аптек, в яких відпускають «Доступні ліки».

Також важливо — отримати електронний рецепт на ліки за програмою тепер можна тільки в сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у вас підписана декларація.

Не страшно, якщо свого лікаря ще не знайшли. Декларацію можна підписати під час найближчого візиту до лікаря і одразу ж отримати електронний рецепт на свої ліки. Це можна зробити і в приватному медзакладі, і в лікаря-ФОП, якщо вони уклали договір з НСЗУ.

Перелік ліків, які можна отримати за програмою", - йдеться у дописі Супрун.  



Переглядів: 4421
Поширень: 2

Останні новини