Сьогодні, 5 квітня, відзначили дітей, які представили свої роботи на виставці «Запали місто синім»

У місті проходить ряд заходів до Міжнародного дня інформування про аутизм. Вже відбувся танцювальний флешмоб «Діти дощу. Запали синім», майстер-класи.

З 2 по 5 квітня у холі міської ради діяла щорічна художня виставка творчих робіт дітей з аутизмом. Сьогодні відзначили дітей, які є авторами представлених робіт.

«Світ різнобарвний, але сьогодні ми виділяємо синій колір, адже 2 квітня Генеральна Асамблея ООН затвердила як Міжнародний день поширення інформації про аутизм. Ця виставка проводиться п’ятий рік поспіль. Дивлячись на представлені роботи ми розуміємо, як їхні автори бачать світ, як вони позитивно його сприймають і несуть цей позитив іншим. Я рада, що наші маленькі талановиті вінничани мають змогу презентувати свою творчість і будуть сьогодні нагороджені подарунками. Тож бажаю вам творчості та натхнення», – каже директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

«Ця виставка присвячена тому, щоб знайомити вінничан зі світом дітей з аутизмом. Вік учасників не обмежений. Всі, хто хоче, може придбати картину у сім’ї її  автора. Тож, акція має на меті поширити інформацію про аутизм, щоб люди знали, як допомогти таким дітям, якщо вони, наприклад, загубляться, а також – допомогти родинам, у яких є такі дітки», – каже громадська діячка, співорганізаторка БФ «Вінниця – комфортне та безпечне місто» Катерина Поджаренко

Організатори акції: Вінницька міська рада, ГО «Вінниця – комфортне та безпечне місто», БФ «Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами». Під час заходу виступили вихованці танцювальної студії «Шахіна».




Переглядів: 2550
Поширень: 0

Останні новини