Як отримати податкову знижку на навчання дізнавалися студенти Вінницького торговельно-економічного інституту

Під час інформаційно-роз’яснювальної кампанії стосовно декларування доходів громадян фахівці Головного управління фіскальної служби у Вінницькій області практикують різні форми і методи роботи з платниками. Наразі на  відповідну тематику відбувся науково-практичний семінар зі студентами Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

На занятті присутні дізналися про особливості цьогорічної деклараційної кампанії, розширення електронних сервісних послуг для платників податків. Зокрема, про можливість спрощення процедури подання податкової декларації через новий електронний сервіс в «Електронному кабінеті» на веб-сайті ДФС України. Ним передбачено часткове заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Фахівці фіскальної служби звернули увагу на  випадки обов’язкового декларування доходів,  а також цьогорічні новації, коли до декларантів додалися отримувачі винагород від фізичних осіб - платників єдиного податку четвертої групи.

Особливу зацікавленість викликали у присутність питання подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, зокрема повернення частини коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості навчання. Зокрема, слухачі дізналися, що протягом 2019 року мають право подати декларацію з метою отримання податкової знижки громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення (згідно нововведень до п.п. 166.3.3 Податкового кодексу).

Учасники зустрічі отримали різноманітні пам’ятки по декларуванню доходів, підготовлені обласною фіскальною службою.



Переглядів: 2658
Поширень: 1

Останні новини