У Вінниці в перспективі планують замовити нові катери та відновити транспортну інфраструктуру на річці Південний Буг

Сьогодні, 26 квітня, під час сесії міської ради міський голова Сергій Моргунов повідомив, що місто має наміри замовити два нові катери для прогулянок по Південному Бугу.  Наразі опрацьовуються юридичні та організаційні питання. 

Під час сесії депутат Юрій Іорданов запропонував придбати для міста два сучасних катери. Оскільки ті, що сьогодні працюють у місті, - йдеться про катери «Микола Пирогов» та «Ляля Ратушна», - дуже старі. Міський голова Сергій Моргунов у відповідь зазначив, що це питання уже відпрацьовується міськими службами.  

«Ми цим займаємось. Це не так просто. Якщо говорити про форму власності річкового порту і цих двох катерів, то є певні юридичні нюанси. Було рішення суду щодо виконання повернення річкового порту до державної власності. Це тривала процедура по термінах. Разом із тим, є доручення відповідним підрозділам і безпосередньо заступнику міського голови Сергію Матусяку, в тому числі щодо відпрацювання з одним із наших вінницьких виробників можливості побудови таких катерів і організації навігації на річці Південний Буг. Коли це буде і в які терміни зараз важко сказати, тому що треба відпрацювати багато юридичних питань. Також потрібно вирішити питання взаємодії між Вінницькою транспортною компанією і цим підприємством», - каже міський голова. 

Також Сергій Моргунов зауважив, що потрібно буде налагодити і транспорту інфраструктуру на річці Південний Буг. 

«Одне діло купити катери, а інше побудувати транспортну інфраструктуру, як це було раніше. Тоді були відповідні зупинки і люди користувалися річковим транспортом не тільки в туристичних цілях, а й як транспортною мережею. Катери курсували із Стрижавки до Сабарова. Це достатньо  складний процес, але ми цим займаємося.  В даному випадку, якщо в когось із депутатів є бажання і певні ідеї долучитися до цього процесу, будь ласка, - ми будемо дуже раді», - додав очільник міста.  




Переглядів: 5386
Поширень: 4

Останні новини